Politica de retur

Retururi

În conformitate cu OUG 34/2014, în cazul în care nu sunteți mulțumit(ă) de produsele primite în urma unei comenzi efectuate pe site-ul www.armorum.ro, aveți posibilitatea de a le returna, fără penalități și fără a fi necesară invocarea unui motiv. Este necesară doar o notificare prealabilă la adresa de e-mail vanzari@armorum.ro, din care să rezulte intenția dumneavoastră neechivocă de a vă retrage din contractul la distanță încheiat cu Craft & Forge SRL.

Clientul se obligă să notifice intenția sa de a returna produsele achiziționate, prin e-mail în termen de maxim 14 de zile calendaristice de la primirea produselor, conform legislației în vigoare, în caz contrar S.C. Craft & Forge SRL. își rezervă dreptul de a refuza returul.

Informațiile necesare care trebuie furnizate pentru returnarea produselor achiziționate sunt următoarele: data expedierii coletului, numărul comenzii, suma returnată, adresa de unde curierul urmează să preia coletul de retur, modalitatea de plată dorită (datele contului bancar).

În orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie să fie în aceeași stare în care au fost trimise clientului, împreună cu toate documentele însoțitoare și să se găsească în aceeași condiție ca la primire: fără defecte (cu excepția viciilor ascunse și exceptând defectele deja semnalate de client ca motiv al returului).

Livrarea altor produse decât cele solicitate / comandate trebuie semnalată imediat, iar clientul va refuza recepția. Clientul poate solicita returnarea produsului pentru înlocuire, iar dacă produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru alt produs sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs cu o valoare mai mare, se va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, se va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului care este înlocuit. Costurile de transport pentru produsul înlocuitor, vor fi suportate de către client.

Nu se pot returna produse aflate în una sau mai multe dintre următoarele situații:

 • instrucțiunile de utilizare specifice produsului nu au fost respectate în totalitate;
 • etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;
 • produsul este rupt, deteriorat, sau prezintă urme de uzură;
 • produsul nu este însoțit de factura fiscala eliberată odată cu achiziționarea acestuia;
 • produsul este un consumabil, care a fost întrebuințat deja (mănuși, măști protecție);
 • produse care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătații sau din motive de igienă.
 • produsul face parte din categoria aparatelor de detecție cu utilizare personală, sau industrială (alcoolteste / aparate de testare a drogurilor / aparate de detecție gaze) și a fost utilizat;
 • produsul a fost personalizat conform solicitării transmise de către client, sau configurat conform nevoilor specifice ale acestuia - exemple posibile: îmbrăcăminte căreia i-a fost aplicată broderie, aparate de detecție cu o configurație a senzorilor adaptată nevoilor clientului, produse de îmbrăcăminte care au fost realizate la comandă pentru mărimile comunicate de către client etc;


În cazul retururilor, costurile de livrare spre sediul Armorum / Craft & Forge SRL vor fi suportate de către client la nivelul taxei standard de transport (23 lei, TVA inclus). Alternativ, clienții pot opta să transmită produsele prin modalități diferite de transport spre sediul Armorum / Craft & Forge SRL, pe cheltuială proprie.

Taxele de transport inițial, deja achitate, nu pot fi stornate.

Renunțarea la cumpărare

Cumpărătorul are obligația să notifice S.C. Craft & Forge SRL cu privire la intenția sa de a returna produsele la adresa de e-mail vanzari@armorum.ro, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului. În caz contrar, S.C. Craft & Forge SRL. își rezervă dreptul de a refuza coletul.

În momentul primirii informațiilor referitoare la intenția de returnare a produselor din partea clientului, S.C. Craft & Forge SRL. efectuează o solicitare către firma de curierat, pentru deplasarea unui curier la adresa indicată de client și pentru ridicarea coletului care trebuie returnat. S.C. Craft & Forge SRL. nu suportă costurile de transport pentru retururi. Costurile de transport ale coletului/elor returnate sunt suportate de către client.

În cazul solicitării unui alt produs se va achita diferența de preț, dacă produsul este mai scump. În situația în care clientul optează pentru un produs mai ieftin, acesta va primi diferența, conform modalităților de returnare menționate în OUG34/2014. S.C.Craft & Forge SRL. va trimite produsul solicitat la schimb numai după ce clientul a returnat produsul cumpărat inițial, dacă acesta indeplinește condițiile de returnare conform OUG34/2014. Rambursarea contravalorii produsului ori, după caz, înlocuirea acestuia, se va face în cel mult 14 de zile.

Aceste dispoziții se aplică conform OUG34/2014, în cazul achiziționării de produse din acest magazin online folosind tehnicile de comunicare la distanță.

Garanție

Pentru produsele achiziționate din magazinul online www.armorum.ro se asigură garanție în conformitate cu Certificatul de garanție aferent fiecărui produs. Persoana juridică ce asigură garanția este cea menționată pe Certificatul de garantie al produsului.

Pentru a beneficia de garanție, clientul are următoarele obligații:

 • să achiziționeze produsul de pe website-ul www.armorum.ro și să îl folosească numai în scopul pentru care a fost conceput;
 • să respecte instrucțiunile de folosire și să utilizeze produsul conform instrucțiunilor impuse de producător;
 • să păstreze certificatul de garanție și documentul fiscal cu care s-a cumpărat produsul;
 • să păstreze ambalajul original și toate accesoriile care au venit în acesta și să le livreze împreună cu produsul în garanție.

Pot constitui cauze de pierdere a garanției următoarele: avarii sau deteriorări mecanice, modificări ale produsului, defectarea produsă ca urmare a nerespectării instrucțiunilor de utilizare, transport, inundarea, incendierea, expunerea la soare etc.

Toate prevederile cuprinse în legislația în vigoare, referitoare la garantarea produselor vândute, sunt valabile, drepturile clienților fiind integral cele prevăzute în legislația în domeniu. Garanția nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.