Protecție auditivă

Subcategorii

 • Antifoane externe

  Dincolo de a oferi un plus de confort în medii de lucru zgomotoase, antifoanele externe sunt esențiale pentru prevenirea afecțiunilor auzului pe termen lung. Aceste afecțiuni sunt ireversibile, însă pot fi prevenite prin folosirea echipamentului de protecție adecvat.

  Antifoanele externe, întâlnite și sub denumirea de căști fonice, sunt ușor de folosit și oferă un grad ridicat de confort în timpul purtării. Acestea pot fi cu bandă de susținere pentru cap sau cu sistem de montare pe căștile de protecție. Pernuțele de etanșare sunt moi, realizate din materiale performante. Acestea oferă spațiu generos pentru urechi și o etanșare optimă, cu presiune redusă la contact.

  Antifoanele externe sunt alegerea potrivită pentru protecția împotriva zgomotelor industriale puternice sau a celor produse de utilajele din construcții. Mai mult, pot fi utilizate chiar și în aeroporturi!

  Alege echipamente de protecție performante, cumpărând antifoanele externe comercializate pe Armorum.

 • Antifoane interne

  Expunerea la zgomote puternice poate cauza afecțiuni grave ale auzului, dar și dureri de cap, oboseală și eficiență redusă la lucru. Durabile și confortabile, antifoanele interne reduc riscurile expunerii la zgomote periculoase și la alte sunete puternice.

  Antifoanele interne sunt realizate din materiale flexibile, pentru a se potrivi perfect tuturor canalelor auditive. De unică folosință sau refolosibile, antifoanele interne sunt special concepute pentru a reduce eficient presiunea din interiorul urechii. Oferă o introducere ușoară și pot fi păstrate în cutii practice, pentru o igienă corespunzătoare.

  În funcție de mediul de lucru, poți alege să porți antifoanele interne împreună cu alte echipamente de protecție, precum cele de protecție respiratorie sau vizuală. Alege antifoanele interne potrivite pentru tine și păstrează-le mereu la îndemână!

Protecția auditivă este o cerință esențială în mediile de lucru zgomotoase. Aceasta are rolul de a preveni afecțiunile auzului pe termen lung, afecțiuni care, de regulă, sunt ireversibile. Pierderea auzului este, din păcate, una dintre cele mai des întâlnite probleme de sănătate generate la locul de muncă. În acest sens, protejarea angajaților într-un mediu de lucru poluat fonic este reglementată de Directiva CE 2003/10/CE privind protecția împotriva zgomotului. Nivelul sunetului perceput de o ureche se măsoară în unitatea db(A).

Protecția împotriva poluării acustice este întotdeauna necesară atunci când lucrați într-un mediu zgomotos. În plus, zgomotul nu are o influență nocivă doar asupra auzului, ci și asupra sănătății întregului corp. Astfel, poluarea fonică poate cauza dureri de cap, probleme metabolice sau multe alte afecțiuni.

Pentru a preveni toate aceste riscuri, antifoanele sunt alegerea optimă, fie ele interne sau externe. Alegerea tipului de echipament de protecție auditivă se face având în vedere nivelul de zgomot de la locul de muncă, dar și respectarea preferințelor personale, care influențează considerabil gradul de confort la purtare.

Produsele de protecție auditivă comercializate de Armorum sunt realizate conform cerințelor standardelor europene de protecție, de producători renumiți precum MSA Safety, Cerva sau Stenso.

Catalog de produse

Filtre active:
Disponibilitate B